542383 342545022483022 803124825 n

Termékkereső
Speciális keresés
 
Virtuemart Extensions

Esetleges rendellenes működés esetén kérjük frissítse böngészőjét!

Ajánlott böngészők: Firefox 3, Internet Explorer6, Google Chrome 10, Opera 10, Safari 5 vagy újabb.

Látogassa meg a Ital-haz.hu webüzletet a ShopManianCrown Royal whisky 40% 1LCrown Royal XR Extra Rare 40% 0.7L

Crown Royal whisky 40% pdd. 0.7L


Crown Royal whisky 40% pdd. 0.7L
Tekintse meg a nagy képet


Ár: 7 680 Ft
Egységár: 10971 Ft/l
SatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.huMyspace bookmarkJP-Bookmark

Ezt a különleges minőségű kanadai whiskyt VI. György angol király kanadai látogatását megörökítendő alkották meg. 1939-ben érlelt kanadai whiskyk házasításával. Hamarosan világszerte a whisky-ínyencek egyik kedvencévé vált. Könnyed, fűszeres jelleggel rendelkezik, ami krémes, karamelles, gyümölcsös karaktert mutat, valamint felfedezhető benne a kókusz és a vanília is. Nemhiába váhtak bele a kanadaiak is a whiskykészítésbe: a rozs és a gabona millió tonna számra ontja a termést. A helyi szeszipar megalapítójaként Hiram Walkert jeöli meg a whiskytörténelem. Bár csak névrokonság van a skót Walker családdal, de úgy látszik ez a név szerencsét hoz a lepárlók számára. Az Egyesült Államokban bevezetett szesztilalomban óriási üzleti lehetőség rejtőzött, amit egy Bronffman nevű kereskedő tudott kihasználni. Összes tőkéjét befektetve, némi hitellel megtámogatva óriási gabona- és whiskykészleteket vásárolt fel, az egészből whiskyt készített, amit hordókban érlelt. A szesztilalom feloldása után Amerika szomjazta a whisk(e)yt, de nem állt rendelkezésre érlelt készlet. Elsősorban Kanadából, Írországból és természetesen Skóciából jutottak hozzá az áhított párlathoz. Ekkoriban szállították a világ legnagyobb whisky rakományát is, ami több száz méter hosszú vasúti szerelvényt igényelt. Bronffman úr üzleti kockázata busásan megtérült és hamarosan a világ fontos szeszipari vállalkozásává emelte cégét, a Seagram-et. Az amerikai ízléshez közel álló kanadai whisky főként rozsból, vagy kukoricából és búzából készül, melyet toronylepárlókon igen semlegessé, könnyen ihatóvá desztillálnak.


Üdvözöljük az Újgyőri Italház Weboldalán


Az Italház elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. 18 éven aluliknak a szeszes ital fogyasztását nem ajánljuk és őket kiszolgálni sem tudjuk.

Elmúlt már 18 éves?

Igen Nem
Belépés

pp2

Kosár
A bevásárlókosara jelenleg üres.

Az oldal generálásának ideje: 0.00242 seconds